In 2006 GHES a inregistrat o cifra de afaceri de 38,5 milioane EUR

Societatea Companiilor Hoteliere Grand, GHES, compania care administreaza hotelul de 5 stele JW Marriott, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 38,5 milioane EUR, cu 12% peste nivelul inregistrat in 2005 si un profit de aproximativ 16 milioane EUR, in crestere cu 14% fata de 2005. Pentru acest an, reprezentantii GHES estimeaza un profit de 17 milioane EUR.

Directorul general adjunct al hotelului, Panagiotis Vogiatis, a declarat ca profitabilitatea hotelului a fost sustinuta de incasarile din spatiile de cazare si din chiriile pentru spatiile de birouri, de zona de shopping si de cazinou.

Hotelul JW Marriott dispune de 402 camere si apartamente, 6 restaurante si cafenele, sali de conferinta si un business center, fiind unul dintre cele mai profitabile hoteluri de pe piata hoteliera din Romania, cu o marja de 41% si primul in topul hotelurilor din Romania, din punctul de vedere al cifrei de afaceri.

Lantul Hotelier Marriott International, care conduce sub contract de management hotelul din Bucuresti, intentioneaza sa intre pe piata romaneasca si cu alte brand-uri precum Renaissance, Courtyard sau Ritz Carlton.

Actionarii Ghes sunt Bauholding Strabag care detine 51% din actiunile Marriott, ONT Carpati cu 30%, Alliance Overseas cu 15% si Grand Hotel Enterprise cu 4%.
Source: Ziarul Financiar