Iasiul incurajeaza turismul cultural printr-un proiect finantat de programul european SEE

Municipalitatea ieseana a castigat un nou proiect finantat prin programul european South Eastern Europe, SEE care vizeaza antreprenoriatul cultural.

Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi, a declarat ca proiectul intitulat “CENTRES-Strategii de dezvoltare a antreprenoriatului cultural”, are un buget total de 210.000 EUR alocat municipiului Iasi, durata de desfasurare fiind de 3 ani, iar implementarea proiectului va incepe in acest an.

Finantarea programului se face din fonduri de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, FEDR in proportie de 85%, cu o cofinantare nationala de 13% asigurata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si vizeaza realizarea de proiecte pilot, studii de oportunitate, analize tematice, studii de prognoza si de tendinte, masuri de imbunatatire a mobilitatii persoanelor.

Buraga a precizat ca principalul obiectiv al proiectului este sa elaboreze, sa dezvolte si sa implementeze un cadru integrat pentru o abordare sintetica a modului de planificare si de implementare a politicilor si masurilor de gestionare eficienta a resurselor culturale, in scopul dezvoltarii socio-economice durabile la nivel local si regional.

Source: Financiarul