Howard Johnson Grand Plaza: cifra de afaceri de 4 milioane EUR, in S1

In primul semestru al acestui an, hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucuresti, clasificat la 5 stele, a inregistrat o cifra de afaceri de circa 4 milioane EUR, nivel similar cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Nivelul veniturilor a fost asigurat printr-o politica tarifara adaptata specificului fiecarui segment de clienti, dublata de o mai buna exploatare a tuturor oportunitatilor oferite de piata pe toate segmentele de venit, nu doar pe cele care in mod traditional sunt generatoare de venituri mari, a declarat Sonia Nastase, directorul general al hotelului.

In primele sase luni ale acestui an, hotelul, cu o capacitate de 285 de camere, a operat la un grad de ocupare mediu de 51%, in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut. In luna iunie gradul mediu de ocupare a fost de 64%.

Nastase considera ca situatia pietei hoteliere tinde sa devina stabila, atat din punct de vedere tarifar, cat si din punctul de vedere al volumului de tranzactionare, insa, tinand cont insa de recentele masuri fiscale si economice care nu incurajeaza in termeni reali o dinamica investitionala sustinuta, este greu de previzionat care va fi evolutia rezultatelor din piata serviciilor hoteliere in semestrul al doilea al anului 2010.

Source: Ziarul Financiar