Howard Johnson Grand Plaza Hotel: crestere de 10% a gradului de ocupare, in septembrie

Sonia Nastase, directorul general al Howard Johnson Grand Plaza Hotel din capitala, clasificat la 5 stele, apreciaza ca primele sase luni din 2010 vor fi mai dificile, insa din a doua parte a anului, si mai ales incepand cu septembrie 2010, piata hoteliera locala isi va reveni.

Howard Johnson Grand Plaza Hotel a realizat un usor reviriment in luna septembrie, cand gradul de ocupare a fost de 60%, in crestere cu 10% comparativ cu lunile precendente.

Pentru acest an, unitatea estimeaza o cifra de afaceri de 9 milioane EUR, in scadere cu 31% fata de 2008, iar pentru 2010, Sonia Nastase isi propune sa se apropie cat mai mult de cele 13 milioane EUR inregistrate in 2008.

In primele noua luni ale acestui an, Howard Johnson Grand Plaza Hotel a inregistrat o cifra de afaceri de 6 milioane EUR si un profit operational de 20%. In aceasta perioada tarifele au scazut cu peste 30%, insa din septembrie au inceput sa creasca, spre o valoare fireasca a acestei perioade, a declarat Sonia Nastase.

Totodata, Nastase nu crede ca vor mai reveni preturile din anii trecuti, cand o camera in Bucuresti se vindea si cu 400 EUR.

Pe fondul unui declin de pana la 30% al cererii, hotelul a introdus, in primele noua luni ale anului, promotii si gratuitati acordate clientilor.

In prezent, unitatea are 250 de angajati, fata de cei 270 de angajati la inceputul anului, Sonia Nastase declarand ca schema de posturi la nivelul hotelului este temporar inghetata si ca, incepand din 2010, angajatii Howard Johnson vor beneficia de noi programe de training.

Source: Wall-Street