Hotelurile din statiunile montane inregistreaza pierderi semnificative

In primele sase luni ale acestui an, din cauza crizei financiare, gradul de ocupare al hotelurilor din statiunile montane a scazut la jumatate, comparativ cu perioada similara din 2008, iar in aceste conditii hotelierii declara ca nu mai reusesc sa isi acopere cheltuielile.

Romeo Almasan, directorul hotelului Belvedere din Predeal, a declarat ca, in acest an, gradul de ocupare a scazut cu aproximativ 40%, iar obiectivul companiei pentru acest an este sa se mentina pe piata

Totodata, Almasan a precizat ca, din cauza crizei economice, cea mai mare scadere nu este cea a numarului de turisti, ci a numarului de conferinte si team-building-uri organizate in hoteluri, mai multe pensiuni din Predeal fiind nevoite sa se inchida.

Proprietarul complexului Paraul Rece din Predeal, Liviu Cocos, a declarat ca hotelul are un grad de ocupare de 25-30% si aproape ca nu se mai acopera cheltuielile, in conditiile in care cea mai mare scadere este pe segmentul evenimentelor organizate de companii.

De asemenea, hotelul Sinaia din statiunea cu acelasi nume, inregistreaza o scadere a gradului de ocupare, care in aceasta luna este de aproape 25%.

Desi a redus tarifele cu 40% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, activitatea hotelului Silva din Busteni s-a redus in acest an, gradul mediu de ocupare scazand la jumatate, de la 60% anul trecut la 30% in acest an.

Source: Capital