Hotelurile Panoramic, Belvedere si Amfiteatru sunt lasate in ruina

Unitatile hoteliere Panoramic, Belvedere si Amfiteatru, situate pana nu demult printre cele mai bine cotate hoteluri de pe litoralul romanesc, in prezent sunt ignorate de autoritati si declasificate deoarece nu au fost efectuate investitii de modernizare.

In urma cu patru ani s-a efectuat privatizarea societatii Neptun-Olimp care a fost divizata, la initiativa fostului Minister al Turismului, in 25 de mici societati, fiecare dintre ele administrand cateva hoteluri. Foarte putine hoteluri au fost achizitionate de investitori cu experienta in domeniu, care au reusit sa le relanseze pe piata.

Hotelurile Panoramic, Belvedere si Amfiteatru au apartinut societatii Olimp Estival 2002, una dintre cele 25 de societati rezultate din divizarea Neptun-Olimp iar in 2002 Guvernul Romaniei a emis HG 839/31.07.2002, prin care pachetul de actiuni al Olimp Estival a trecut la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, RAAPPS, in vederea unei privatizari urgente. In 2006 Panoramic, Belvedere si Amfiteatru au fost transferate la AVAS, in contul unor credite neperformante.

In 2006 Olimp Estival a inregistrat o pierdere de peste 1.100.000 RON in primele sase luni. Societatea mai are restante catre banci de peste 3 milioane RON plus dobanzile aferente si datorii catre furnizori, de peste 931.000 RON, care au generat la randul lor alte penalitati. Cifra de afaceri a scazut cu 14%, in conditiile in care gradul de ocupare a hotelurilor nu a depasit 20%.
Source: Romania Libera