Hotelul Unirea din Iasi a intrat in renovare

Datorita fluxului redus de turisti de circuit, hotelul Unirea a decis reorientarea spre turismul de afaceri. In acest scop, proprietarii hotelului s-au decis sa investeasca 2,5 milioane de euro in renovarea hotelului. Proiectul prevede supraetajarea centrului de conferinte, care cuprinde trei sali de conferinte, pentru cresterea capacitatii iar reconstructia cladirii principale si a restaurantului sunt programate pentru anul viitor. La ultimul etaj va fi amenajata o braserie. Lucrarile de renovare se fac pe etape deoarece o parte din hotel este deschisa iar pana in prezent au fost refacute imbracamintea peretilor, usile, oglinzile, instalatiile electrice si grupurile sanitare.

Unitatea a fost privatizata in 2002 iar pana in prezent s-au facut investitii in sistemul de incalzire, s-a dotat spalatoria cu echipamente profesionale si sau achizitonat alte lifturi.

Hotelul Unirea este clasificat la trei stele, are 12 etaje si 180 de camere. Principalii concurenti sunt Astoria si Moldova clasificate tot la trei stele. Pe langa hotelurile de trei stele in Iasi mai sunt si doua hoteluri de patru stele, Europa si Grand Hotel Traian si sapte hoteluri clasificate la una si doua stele.
Source: Traveller Magazin