Hotelul Transilvania a fost vandut

Proprietarul Unita Turism, Josef Goschy a vandut pentru 1,7 mil. EUR plus TVA hotelul Transilvania pe care il detinea in Alba Iulia. Hotelul a fost achizitionat de oamenii de afaceri locali, fratii David si Marcel Florea.
Goschy a precizat ca a vandut hotelul deoarece avea nevoie de bani, iar cu suma obtinuta va achita din creditul luat cu mai multi ani in urma pentru a cumpara alte hoteluri.
Reprezentantul Unita Turism a declarat ca fratii Florea intentioneaza sa investeasca in modernizarea hotelului si sa-i ridice gradul de confort de la 2 la 4 stele. In prezent, hotelul Transilvania detine 82 de camere.
Fratii Florea au afaceri in domeniul constructiilor civile si industriale, dar si in segmentul transporturilor de marfuri. Firmele din Florea Grup activeaza si in domeniul carburantilor si al materialelor de constructii.
De cativa ani, Josef Goschy a incearcat fara succes sa vanda zece hoteluri pe care le detine in tara, insa cumparatorii nu au fost interesati de ele.
Printre proprietatile scoase la vanzare de acesta se numara complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din statiunea Neptun-Olimp, pentru care cere cateva zeci de milioane de euro, complexul Fantanele din Cluj, care include doua hoteluri – Bianca si Radu, care costa 6,5 mil. EUR, complexul Faget din Cluj, cu 5,2 mil. EUR, complexul Onix-Safir din statiunea Cap Aurora cu 5,2 mil. EUR, hotelul Transilvania din Alba Iulia – 3 mil. EUR si hotelul Central din Suceava cu 3 mil. EUR.
Unita Turism detine 24 de hoteluri care cumuleaza peste 3.500 de camere si 7.000 de locuri in restaurante, fiind cel mai mare lant hotelier din Romania.

Source: Economica