Hotelul Royal din Bucuresti estimeaza un grad de ocupare de 60% in acest an

Media gradului de ocupare a hotelului Royal din capitala, clasificat la 4 stele, pe cele sase luni ale anului trecut in care unitatea a fost operationala, a fost de 46%. Pentru acest an, Ioan Petcu, managerul hotelului, estimeaza un grad de ocupare de peste 60% si se asteapta la o evolutie mai buna in a doua parte a anului. Initial, gradul de ocupare pentru 2009 a fost estimat la 70%, insa previziunile s-au diminuat ca urmare a crizei financiare si a numarului mare de camere noi de pe piata hoteliera.

In acest context reprezentantii hotelului au decis reducerea preturilor la receptie cu 20 EUR fata de preturile stabilite initial, pana la 139 EUR camera single.

Hotelul a incheiat un contract cu statul pe 1 an de zile, pentru a asigura cazarea a 24 de parlamentari. Datorita acestui contract unitatea isi va asigura 25% din gradul de ocupare.

Hotel Royal are 96 de camere si a devenit operational la mijlocul anului trecut, in urma unei investitii de 7 milioane EUR.

In cele sase luni de operare din 2008, unitatea a inregistrat venituri mai mici de 500.000 EUR, iar pentru acest an se estimeaza afaceri de 1,5 milioane EUR. Totodata, Ioan Petcu estimeaza ca 60% din venituri vor fi generate din cazare, iar restul din evenimente.

Hotelul Royal este controlat de Tudor Stefan impreuna cu un alt om de afaceri din Tulcea. Cei doi mai detin un hotel Royal in Constanta.

Antreprenorii mai aveau in vedere si un al doilea hotel in capitala, precum si unul la munte, care sa fie operate tot sub brand-ul propriu Royal, o decizie in acest sens urmand a fi luata in toamna acestui an.

Source: Ziarul Financiar