Hotelul Rex din Mamaia a fost vandut

Societatea Rex Mamaia, care detine hotelul Rex din statiunea Mamaia, clasificat la 5 stele, a fost preluata in totalitate de catre societatea Tycoon Imobiliar, apartinand familiei lui Dan Adamescu, pentru aproximativ 10 milioane EUR, inclusiv datoriile.

Hotelul Rex are 11.000 mp construiti si o suprafata de 10.000 mp de teren, este amplasat la 30 m de plaja si detine 102 camere – 90 camere duble si 12 apartamente.

Dan Adamescu controleaza prin intermediul firmei Nova Trade complexul comercial Unirea Shopping Center si compania de asigurari Astra-Uniqa, detine 50% din actiunile companiei care editeaza Romania Libera si o serie de imobile de birouri, printre care Modern Business Center, care adaposteste sediul Bursei de Valori Bucuresti.

Inaintea tranzactiei actionarii Rex Mamaia erau Viorel Paunescu care detinea 55% din actiuni, Thomas Moser cu 21%, Serra Betina Susana cu 10%, ambii din Elvetia, Anvio International Company cu 10%, G.C.&P. General Consulting and Procurement cu 2%, Eastern European Consultant cu 2% si Compania Hoteliera Intercontinental cu 0,04%.

Noul proprietar a precizat ca pentru inceput vor fi investiti 1 milion EUR si este posibil ca, in urmatorii doi ani, investitia sa ajunga la 5 milioane EUR iar perioada de recuperare a investitiei este de 5-7 ani. In urmatoarele sase luni hotelul va dispune de spa, cazinou si trei restaurante – fusion, asiatic si mediteranean.

Anul trecut hotelul a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 milioane EUR si un profit de peste 100.000 EUR, a declarat Carmen Adamescu. Conform Ministerului Finantelor, in 2004 Rex Mamaia a inregistrat o cifra de afaceri de 1 milion EUR si un profit de 25.000 EUR iar in 2003 a inregistrat o cifra de afaceri de 837.000 si o pierdere de 40.000 EUR.

Familia Adamescu se afla la prima investitie in turism iar pe viitor intentioneaza sa investeasca si in alte hoteluri insa nu tot pe litoral, ci in Bucuresti si in zona montana. Carmen Adamescu a declarat ca intentioneaza sa creeze un lant.

Viorel Paunescu este actionar la hotelurile Intercontinental, care se afla in ultimul an de franciza cu Intercontinental International si Lido din Bucuresti, pe care intentioneaza sa le renoveze cu 15 milioane EUR, declarand mai demult ca nu exclude varianta afilierii hotelului Lido la un lant international dupa incheierea planului de investitii.
Source: Evenimentul Zilei