Hotelul NH Bucharest este de vanzare

Proprietarii hotelului de trei stele NH Bucharest, prima unitate afiliata la nivel local lantului spaniol NH Hoteles, sunt in discutii pentru vanzarea unitatii, pentru suma de 18 milioane EUR.
 
Potrivit surselor din piata, printre companiile care negociaza achizitia afacerii se numara si tour operatorii spanioli Transrutas si Mundicolor, care intentioneaza sa intre pe piata locala.

Pana acum, au fost interesati de cumpararea NH un lant hotelier din Romania, cativa investitori israelieni si un lant hotelier din America, a declarat Catalin Mihalache, actionar al agentiei imobiliare Imobiliar Expert Grup, agent exclusiv de vanzare. Hotelul NH Bucharest, avand 78 de camere, a obtinut in primul semestru al acestui an venituri din exploatare de peste 1 milion EUR. Potrivit lui Catalin Mihalache, actionarii au hotarat sa vanda hotelul, deoarece doresc sa se concentreze pe dezvoltarea unei zone turistice in Delta Dunarii, unde au in proprietate si in concesiune cateva sute de hectare de teren.

NH Hoteles este unul dintre cele mai mari lanturi hoteliere din Spania, care functioneaza in sistem de franciza si contracte de management. In Romania exista doua hoteluri, in Bucuresti si in Timisoara. Unitatea din capitala este administrata sub contract de management. Potrivit directorului general al NH Bucharest, Elena Dumitrescu, unitatea din Timisoara are alti proprietari si nu este de vanzare.

Hotelul NH Bucharest este detinut de compania Cantabria Impex din Bucuresti, care are, conform informatiilor disponibile la Registrul Comertului, trei actionari, firma Promociones Y Gestiones Urbanisticas Lanzarote cu 89,9% si persoanele fizice Javier Martinez Garzon cu 10% si Eduardo Abascal Zorilla circa 1%. Potrivit datelor publicate la Ministerul Economiei si Finantelor, Cantabria Impex a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 1,8 milioane EUR, in crestere cu 500% fata de 2005, cand a inregistrat o cifra de afaceri de circa 300.000 EUR. Profitul net al firmei a fost de peste 700.000 EUR in 2006, comparativ cu o pierdere de 300.000 EUR inregistrata in 2005.
 
La nivel global, in primul semestru din 2007, NH Hoteles a avut venituri totale de 717 milioane EUR, in crestere cu 209 milioane EUR fata de perioada similara din 2006. Profitul brut al lantului hotelier a fost de 260 milioane EUR, in crestere cu 85 milioane EUR fata de primul semestru din 2006. NH Hoteles opereaza la nivel international un numar de 337 de hoteluri, cu 49.157 de camere, in 21 de tari din Europa, America si Africa si este listat la bursa din Madrid.

Source: Business Standard