Hotelul Mercur-Minerva este disputat de catre administrator si proprietar

Hotelul Mercur-Minerva este obiectul unei dispute aprinse intre administratorul Marius Usturoiu si proprietarul Sorin Fati, care a spus ca a reziliat intelegerea facuta in urma cu cativa ani, prin care hotelul era inchiriat pe o perioada de 25 de ani catre firma Mareea Hotels pentru 350.000 EUR/an, plus TVA.
Marius Usturoiu considera insa ca acest lucru nu este posibil si, argumentand ca vrea astfel sa poata apara hotelul de „abuzurile” lui Fati si pentru a-si plati datoriile acumulate intre timp, a hotarat sa ceara insolventa firmei sale Mareea Hotels, care administreaza Mercur-Minerva, in vederea reorganizarii judiciare.
Marius Usturoiu a declarat ca atunci cand a preluat hotelul nu avea un nume prea bun si nu era foarte profitabil, acum transformandu-se in unul dintre cele mai cunoscute branduri de pe litoral, cu o cifra de afaceri de 3 mil. EUR/an si un profit net de peste 700.000 RON in 2015. Pentru a ajunge la aceste rezultate, omul de afaceri sustine ca a investit in modernizarea si amenajarea hotelului peste 3 mil. EUR in anii in care l-a avut in chirie. 
Marius Usturoiu a anuntat ca instanta a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei asupra averii Mareea Hotels S.R.L., desemnand, in calitate de administrator judiciar, societatea TZA Insolventa S.P.R.L.
Usturoiu sustine ca, in toamna anului 2014, Fati a preluat pe persoana fizica complexul hotelier de la firma sa, Fati Club, moment in care acesta a fost evaluat la 20 mil. RON. Un an mai tarziu, in septembrie 2015, Sorin Fati a hotarat sa vanda in rate hotelul catre firma Mareea Hoteles, iar antecontractul semnat atunci prevedea un pret de vanzare de 15 mil. EUR, care urma sa fie platit esalonat pe parcursul urmatorilor 26 de ani. Rata anuala pe care Usturoiu urma sa o plateasca era de 500.000 EUR in fiecare din primii 10 ani, urmand sa creasca in urmatorii ani.
La randul sau, Sorin Fati spune ca nu a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu Mareea Hotels, ci doar o promisiune de vanzare, incheiata in 2015.
Usturoiu a declarat ca in 2016, desi firma a avut activitatea blocata din septembrie, a inregistrat un profit net de 2,6 mil. RON, in crestere cu 400% fata de 2015.
Indiferent cum se va transa scandalul, un lucru este sigur: hotelul a pierdut startul anul asta si va recupera cu greu acest handicap. 

Source: Profit