Hotelul Cismigiu va intra intr-un proces de reabilitare

Hotelul Cismigiu, care a fost achizitionat in 2005 de compania spaniola Hercesa, nu va mai fi consolidat, asa cum era prevazut, ci va fi demolat, pastrandu-se doar fatada hotelului si curtea interioara, care va fi amenjata cu arbusti si plante cataratoare si care va gazdui, probabil, o terasa.

Principalele schimbari care vor surveni in cadrul imobilului vor fi amenajarea unei parcari la subsolul hotelului si transformarea tuturor camerelor de acum in 67 de apartamente. Dupa finalizarea proiectului hotelul nu va depasi nivelul de 4 stele.

Investitia totala va fi de aproximativ 8 milioane EUR, din care 2 milioane EUR pentru achizitionarea cladirii si 6 milioane EUR pentru renovare.

Compania spaniola a achizitionat o data cu hotelul si spatiul fostului cinematograf Bulevard care, dupa finalizarea lucrarilor va gazdui sediul Hercesa iar restul spatiilor aflate la parterul imobilului vor fi inchiriate in scop comercial.

Despre beraria Gambrinus, presedintele Hercesa Romania, Alejandro Solano, a declarat ca, daca nu fi inchiriata de catre o companie care sa ii redea imaginea de altadata, aceasta va deveni un spatiu comercial ca oricare altul.

Source: Capital