Hotelul Bodoc din Miercurea-Ciuc va fi cumparat de Kurko Janos

Kurko Janos este omul de afaceri care va cumpara hotelul Bodoc din municipiul Sfantu Gheorghe. Acesta a declarat ca pana la sfarsitul lunii octombrie vor fi finalizate procedurile de vanzare-cumparare si ca urmeaza sa investeasca in modernizarea completa a hotelului. Kurko Janos a mai modernizat inca doua hoteluri al caror proprietar este, hotelurile Bradul din Miercurea-Ciuc si Tarnava din Odorheiu Secuiesc. Potrivit declaratiei lui Kurko Janos, pana in prezent a investit in turism peste 5 milioane de euro.

Complexul Bodoc cuprinde un hotel clasificat la doua stele, restaurant si bar de zi. Privatizat in 2003, hotelul Bodoc dispune de 8 camere single, 57 camere duble si 8 apartamente. Cumparatorul a fost societatea Prescon Piatra Mare din Brasov unde actionar majoritar este Ioan Neculaie cu 91,4% din actiuni iar valoarea tranzactiei a fost de 626.000 de euro.

Kurko Janos este actionarul mai multor societati din domeniul turismului, complexul hotelier Sovata, societatea Balneoclimaterica si SCAT Bradul din Miercurea-Ciuc – o societate care detine hotelurile Harghita, Bradul si Tarnava. La acestea se adauga societatea Hart Miercurea-Ciuc, cu obiect de activitate fabricarea de masini agricole si forestiere.
Source: Ziarul Financiar