Hotelierii de pe litoralul sudic al Marii Negre au facut investitii de aproximativ 30 milioane EUR

Perspectiva aderarii la Uniunea Europeana si potentialul turistilor europeni, interesati de confort i-au determinat pe hotelierii de pe litoralul romanesc sa investeasca in renovarea proprietatilor si in imbunatatirea serviciilor, suma totala investita in statiunile Neptun, Jupiter si Cap Aurora ridicandu-se la aproximativ 30 milioane EUR.

Statiunea Jupiter a fost adusa la un standard normal, prin renovarea a patru hoteluri in urma unei investitii de 2 milioane EUR, a declarat presedintele Asociatiei Patronale a Hotelierilor din partea de sud a litoralului, Ciprian Constantinescu.

Elena Stan, directorul hotelului Tismana din Jupiter, singurul hotel de pe litoral care ofera servicii all-inclusive, a declarat ca sumele investite din 2003 pana in prezent se ridica la 1 milion EUR.

In statiunea Neptun, la hotelul Cocor, clasificat la 4 stele, sunt in derulare investitii de 7 milioane EUR, in urma carora vor fi realizate un club, o sala de gimnastica, piscina si sali de conferinte iar incepand cu anul viitor hotelul va oferi si servicii all-inclusive, a declarat Nicolae Moroianu, managerul general al hotelului.

Ponderea turismului international pe litoralul romanesc se ridica la 15% din total, presedintele ANT, Ovidiu Iuliu Marian, precizand ca se inregistreaza o crestere a incasarilor la hotelurile de 3 si 4 stele, datorita interesului manifestat de turistii straini pentru calitatea superioara a serviciilor.

In prezent pe litoralul sudic sunt deschise 80% din hoteluri iar gradul de ocupare al acestora este de aproximativ 25%.
Source: Adevarul