Hotelierii de pe litoralul bulgaresc au redus cu pana 50% tarifele la cazare

Pe data de 12 iulie, secretarul de stat pentru turism din Bulgaria, Aneliya Krushkova, a declarat ca hotelierii de pe litoralul bulgaresc au redus cu pana la 50% tarifele la cazare datorita scaderii constante a numarului de turisti.

Desi, in primele 5 luni, numarul de turisti europeni in Bulgaria a crescut cu 31,79%, numarul total de turisti a scazut cu 3,85% in luna iunie, fata de nivelul din luna mai. Astfel numarul turistilor din Serbia in luna iunie a scazut cu aproximativ 80% iar numarul turistilor din Macedonia cu 75%, cauza principala fiind procesul de obtinere a vizelor, care dureaza mai mult dupa aderarea la Uniunea Europeana.

Pentru aceasta vara, agentiile de turism estimeaza ca se va inregistra o crestere cu 12% a numarului de turisti straini care vor alege Bulgaria ca destinatie de vacanta iar 60% dintre acestia vor proveni din statele membre ale Uniunii Europene.

In ultimii 4 ani, popularitatea Bulgariei a crescut datorita hotelurilor luxoase, ofertelor turistice neconventionale si preturilor atractive, insa exista posibilitatea ca turistii straini sa fie indepartati de lucrarile necontrolate din constructii, care se desfasoara pe toata intinderea coastei bulgaresti a Marii Negre.

In primele 4 luni ale acestui an, bulgarii au cheltuit aproximativ 390 milioane EUR pentru sejururile externe, cu 17% mai mult decat in 2006.

Source: Adevarul