Hotelierii de pe litoral vor mentine aceleasi tarife in 2018

In cea mai mare parte, hotelurile de pe litoralul romanesc au anuntat ca vor mentine anul viitor tarifele la nivelul celor de anul acesta sau, cel mult, vor exista cresteri de peste 10% in cazul acelora care nu le-au modificat in ultimii 2-3 ani, a declarat directorul general al agentiei de turism Litoralul Romanesc.ro, Ionut Nedea.
In ceea ce priveste bilantul pentru acest an, Ionut Nedea afirma ca a fost un an bun, care s-a incadrat in linia ascendenta inregistrata in ultimii 10 ani.
Nedea a precizat ca in 2016 agentia a inregistrat o crestere a cifrei vanzarilor de 40% fata de 2015, iar in 2017 a inregistrat o crestere de 44% fata de anul precedent. Astfel, peste 120.000 de turisti romani si-au petrecut concediul la mare, prin Litoralulromanesc.ro, adica 94% din totalul turistilor care au cumparat pachete prin agentie.
Cei mai multi turisti straini au fost din Marea Britanie – 1.331 turisti, Germania – 905 turisti si Republica Moldova – 281 turisti. Alte tari de provenienta a turistilor straini au fost Italia, Franta, SUA, Austria, Belgia si Spania.
Ionut Nedea a declarat ca la nivelul agentiei, numarulul turistilor a crescut cu 27%, insa la nivelul intregului litoral, din datele culese pana in prezent de la peste 300 de hoteluri, numarul turistilor a scazut cu pana la 10%. Acest lucru se datoreaza in parte faptului ca din ce in ce mai multi turisti aleg sa se cazeze in apartamentele construite in statiunea Mamaia si nu numai.
Litoralulromanesc.ro a inregistrat anul trecut un volum de vanzari de 15 mil. EUR, la Ministerul Finantelor fiind raportat doar comisionul, de 6,17 mil. RON, asa cum se intampla in cazul multor agentii de turism.

Source: Profit