Hotelierii de pe litoral solicita deschiderea esalonata a unitatilor

Asociatia Litoral-Delta Dunarii a depus o adresa catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, prin care se solicita deschiderea esalonata a hotelurilor din statiunile de pe litoralul romanesc. In prezent, hotelierii de pe litoral sunt obligati sa asigure functionarea acestora de pe 1 mai pana pe 30 septembrie.

Presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii si al ANAT, Corina Martin, a declarat ca masura prin care s-a stabilit ca toate statiunile de pe litoral sa fie deschise de la 1 mai creeaza mari prejudicii detinatorilor de structuri de primire turistica.

Tour-operatorii dau ca exemplu statiunea Costinesti, care este destinata tinerilor si care nu ar trebui deschisa la data de 1 mai, pentru ca elevii si studentii intra in vacanta abia in luna iunie.

In schimb, majoritatea hotelierilor din statiunea Mamaia sunt de acord cu deschiderea statiunii la 1 mai, aceasta fiind singurul caz in care tour-operatorii sunt de acord cu prevederile legii.

De asemenea, hotelierii considera ca este necesara acordarea unor facilitati pentru cei care respecta aceasta reglementare, in special in extrasezon, referindu-se la reduceri de taxe, reducerea impozitului pe cladiri, a impozitului pe profit, sau prin acordarea unor subventii.

Source: Bloom Biz