Hotelierii de pe litoral nemultumiti de proiectul legii turismului

Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a precizat ca hotelierii au adus observatii punctuale la unele articole din proiectul legii turismului.

Una dintre acestea se refera la art. 29 litera h, prin care hotelierii sunt obligati sa protejeze bunurile turistilor si, in cazul in care bunurile au fost furate sau deteriorate, sunt obligati sa ii despagubeasca. Hotelierii cer modificarea acestui punct, in sensul in care obligativitatea sa fie redusa numai la bunurile care sunt declarate si sunt incuiate in seif-urile special amenajate.

Bucovala a declarat ca a cerut ca fiecare agent economic din turism sa fie obligat sa detina cel putin o adresa de e-mail care sa fie valabila tot timpul anului.

Totodata, hotelierii de pe litoral sunt nemultumiti si de faptul ca ei sunt nevoiti sa deschida hotelurile de la 1 mai, iar ceilalti agenti economici nu.

Proiectul Legii turismului urmeaza a fi trimis pe data de 22 iulie in Parlament pentru aprobare, a declarat ministrul de resort Elena Udrea.

Source: Adevarul