Hotelierii de pe litoral inregistreaza pierderi semnificative

Datorita problemelor aparute cu inchirierea plajelor hotelierii de pe litoralul romanesc se confrunta cu anularea rezervarilor turistilor straini si, totodata, cu nemultumirea turistilor aflati pe litoral, care nu pot beneficia de conditiile promise in oferta.

Directorul de vanzari al hotelului Riu din Mamaia, Catalina Brasoveanu, a declarat ca de la deschiderea sezonului si pana in prezent au fost anulate 50% din rezervari, in principal de catre turistii scandinavi si germani. Dupa primele estimari, pierderile se ridica la aproximativ 200.000 EUR/luna insa se estimeaza ca aceste pierderi vor creste deoarece turistii se informeaza despre situatia plajelor si continua sa isi anuleze rezervarile iar hotelierii apeleaza la compensari de tip discount-uri, sorry-gifts etc.

Nicolae Moroianu, general manager la hotelul Cocor din Neptun-Olimp, a precizat ca in cursul saptamanii trecute 25 de familii de turisti finlandezi au parasit hotelul si au preferat sa mearga in statiunile de pe litoralul Bulgaresc. Acesta a mai afirmat ca intentioneaza sa participe la urmatoarea licitatie pentru inchirierea plajelor unde vrea sa achizitioneze 2.000 mp de plaja si a anuntat deja Directia Apelor Romane Dobrogea.

In sudul litoralului, turistii prefera sa plece intrucat nu au simtit ca se afla intr-o statiune deschisa, multe magazine, restaurante, baruri fiind inca inchise, a precizat Ciprian Constantinescu, presedintele Asociatiei Patronale a Hotelierilor Marea Neagra.
Source: Adevarul