Hotelierii de pe litoral care isi tin unitatile inchise ar putea fi expropriati la toamna

Cu ocazia finalizarii lucrarilor de modernizare a portului turistic Mangalia, pentru care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, a platit 5 mil. EUR, ministrul Elena Udrea a declarat ca hotelierii de pe litoral care tin unitatile de cazare in paragina sau inchise trebuie obligati sa desfasoare activitati de turism, in caz contrar acestia urmand sa fie expropriati, incepand cu aceasta toamna.

Udrea a precizat ca urmeaza sa aiba loc negocieri cu proprietarii hotelurilor si ca, in cazul in care acestia nu vor reinvesti in reabilitarea lor, urmeaza exproprierile, reabilitarea unitatilor si reintroducerea lor in circuitul turistic.

Hotelierii considera abuziva intentia ministrului de a-i expropria pe cei care au hoteluri pe litoral aflate in paragina sau inchise si sustin ca investitiile pot fi stimulate doar prin crearea unor facilitati fiscale.

Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania si proprietarul lantului hotelier Continental, crede ca o solutie ar fi ca statul sa oblige proprietarul sa repare fatada hotelului, iar daca n-o face sa o repare statul, apoi sa-i trimita factura si, daca nu o plateste, sa il execute silit pentru datorii.

Hotelurile de pe litoral au fost privatizate in anii 2001-2002, cand ministrul turismului era Dan Matei Agathon, prin licitatii publice cu strigare, transmise in direct la televiziune.

Source: Daily Business