Hotelierii au inceput sa faca investitii de milioane de euro in bucatarii

Investitia hotelului Howard Johnson in bucatarie s-a ridicat la suma de 1,5 milioane euro alocata pentru dotari si echipamente specifice. Bucataria hotelului are trei nivele si o suprafata totala de 1.600 de metri patrati. Directorul general al hotelului, Tinu Sebesanu, a declarat ca veniturile din alimentatie au reprezentat anul trecut 42% din cifra de afaceri iar investitia este considerata rentabila. Pentru acest an cifra de afaceri este estimata la 12 milioane euro, din care aproximativ 5 milioane euro vor proveni de pe partea de alimentatie.

Omul de afaceri, George Copos, a declarat ca in urmatorul an bucataria hotelului Crowne Plaza va primi un capital de peste un milion euro pentru modernizare. Bucataria hotelului are o suprafata de 300 de metri patrati iar investitia in utilaje si echipamente a costat la deschidere aproximativ 170.000 euro. In prezent valoarea lor se ridica la 400.000 euro.

Hotelul Marriott a investit in retehnologizarea bucatariilor 730.000 euro la care se vor mai adauga 300.000 euro investiti in amenajarea si echiparea spatiilor de depozitare si a spatiilor frigorifice. Bucatariile insumeaza aproximativ 300 de metri patrati iar numarul lucratorilor se ridica la 104.

26% din cifra de afaceri a hotelului Athenee Palace Hilton este asigurata de veniturile din alimentatie.

Aproape fiecare hotel de 4 sau 5 stele au bucatar-sef strain. Experienta din domeniu pare a fi principalul motiv pentru care hotelierii romani angajaza bucatari-sefi straini.
Source: Business Magazin