Hotel Rex: scadere de 30% a cifrei de afaceri, in S1

Hotelul Rex din statiunea Mamaia, clasificat la 5 stele, a inregistrat in primele sase luni din acest an o scadere de 30% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului anterior si a operat la un grad de ocupare mediu de 70%.

Gabriela Oude Vrielink, directorul general al hotelului, a declarat ca acest rezultat este cauzat in primul rand de scaderea cererii de pe litoralul romanesc si in general de scaderea de pe toate segmentele de piata din tara, care se reflecta direct in numarul de camere ocupate.

Vrielink a precizat ca numarul turistilor straini a scazut cu peste 50% fata de anul trecut, insa a crescut numarul oamenilor de afaceri straini.

Hotelul a scazut tarifele in euro cu valori cuprinse intre 25 si 30% fata de nivelul celor de anul trecut, insa, din cauza cresterii cursului de schimb, tarifele sunt similare in lei cu cele din 2008, apreciaza directorul general al companiei.

Pe viitor, familia Adamescu intentioneaza sa afilize hotelul Rex la un lant international care nu este prezent inca pe piata romaneasca.

Source: Ziarul Financiar