Hotel Onix din Cluj: cifra de afaceri de 1,6 milioane EUR, in 2009

Compania AB Onix Hotel, administratorul hotelului Onix din Cluj-Napoca clasificat la 4 stele, estimeaza pentru acest an o cifra de aproximativ 1,6 milioane EUR, in stagnare fata de anul trecut.

Totodata, compania estimeaza pentru acest an un grad mediu de ocupare de aproximativ 63%, in scadere cu 2% fata de anul trecut. In luna ianuarie, gradul de ocupare a hotelului Onix a fost de 68%, valoare similara cu cea din luna ianuarie 2008.

La inceputul anului 2008, conducerea AB Onix Hotel a anuntat ca intentioneaza sa demareze constructia unui hotel de 5 stele, tot in Cluj, a carui investitie se ridica la aproximativ 6 milioane EUR. Proiectul se afla in prezent in faza de autorizare. Hotelul va avea 80 de camere, sali de conferina, piscina si va fi realizat sub brandul Onix, insa nu se exclude posibilitatea afilierii la un lant international, a declarat Mircea Jorj, directorul general al hotelului Onix.

Pentru acest an, hotelierii clujeni estimeaza ca piata va resimti o scadere cu valori cuprinse intre 5% si 10 % fata de anul 2008, din cauza crizei financiare globale. Valoarea pietei hoteliere clujene in 2008 a fost de aproximativ 30 milioane EUR, iar in acest an se asteapta o scadere pana la aproximativ 27 milioane EUR.

Source: Ziarul Financiar