Hercesa investeste in restaurarea cladirilor istorice din Bucuresti

Mauricio Mesa Gomez, directorul general al firmei spaniole Hercesa in Romania, proprietarul hotelului Cismigiu, a declarat ca dezvoltatorul imobiliar are in plan investitii si in alte cladiri istorice din centrul Capitalei.
Acesta a precizat ca, in prezent, sunt analizate cinci cladiri istorice din Bucuresti, iar pentru doua proprietati se poarta negocieri avansate.
Modelul de business al investitiilor viitoare este insa diferit fata de hotel Cismigiu, unde compania a achizitionat cladirea monument istoric si apoi a renovat-o. Astfel, in celalalte proiecte, Hercesa ar dori infiintarea unor joint-venture-uri cu proprietarii cladirilor istorice. Practic, proprietarul vine in parteneriat cu proprietatea istorica, iar Hercesa cu investitia in reabilitare.
Un alt plan de investitii al companiei este demararea celei de-a treia faze de constructie din proiectul rezidential Vivenda. Cea de treia faza a constructiei va fi adaptata pietei actuale si nu va mai cuprinde 80% apartamente de 3 camere, ci majoritatea locuintelor incluse vor fi garsoniere si apartamente cu 2 camere, astfel incat sa se poata plia pe marjele de pret din programul Prima Casa.
Compania a vandut anul trecut circa 90 de apartamente in proiectul Vivenda, iar in 2012, vanzarile au scazut usor, Mauricio Mesa Gomez estimand ca va incheia anul cu 80 de unitati vandute.
O parte din banii pentru investitiile viitoare ar putea veni din vanzarea unui teren de 20.000 mp din zona Pasajului Basarab, pentru care compania este in negocieri avansate cu un potential cumparator. Compania mai are un teren pentru un hotel pe Mircea Voda, unde exista deja autorizatia de constructie si un teren in Ghencea pe care ar fi urmat sa construiasca un proiect rezidential, insa dezvoltarea acestui proiect nu intra in planurile pe termen scurt si mediu ale companiei.

Source: Wall-Street