Hard Rock International: 250 de locatii in 10 ani

Hamish Dodds, presedinte si CEO al Hard Rock International, a declarat ca bugetul de dezvoltare al companiei este de 50 milioane USD, iar investitiile sunt cuprinse intre 5 si 9 milioane EUR, in functie de marimea fiecarui restaurant.

In prezent, Hard Rock International detine 125 de cafenele si intentioneaza ca, in urmatorii 10 ani, sa ajunga la 200-250 de locatii, la nivel global.

Pentru acest an, compania si-a propus deschiderea a 12 noi restaurante.

Dodds a declarat ca aceasta criza economica poate fi o oportunitate pentru companie, deoarece poate gasi locatii mai bune si contracte de inchiriere mai bune.

Potrivit acestuia, noile restaurante programate pentru 2009 vor sustine cresterea afacerilor Hard Rock, reusind astfel ca pana la finele anului incasarile sa depaseasca suma de 2 miliarde USD, inregistrata anul trecut.

Planurile imediate de investitii nu includ insa si extinderea pe piata din Romania, strategia grupului fiind sa detina o locatie in cel mai important centru urban al unei tari.

In Romania, unitatea Hard Rock Cafe a fost deschisa la inceputul lui 2008, in parteneriat cu Midi Development, dupa o investitie de 3,7 milioane EUR. Dupa primul an de functionare, locatia din capitala a raportat o cifra de afaceri de 2,7 milioane EUR si estimeaza o scadere usoara pentru 2009, pana la 2,4 milioane EUR, in contextul crizei economice.

Compania Hard Rock International are in portofoliu un total de 150 de restaurante, hoteluri si cazinouri, in 48 de tari.

Source: Business Standard