Happy Tour: Romania trebuie sa cresca nivelul de educatie al prestatorilor din sfera serviciilor

Agentia de turism Happy Tour subliniaza faptul ca Romania trebuie sa faca eforturi pentru a creste nivelul de educatie al prestatorilor din sfera serviciilor, calitatea si integrarea serviciilor turistice. Conform unui sondaj efectuat de Happy Tour, 60% dintre clientii straini ai companiei considera ca personalul hotelier detine un nivel de educatie care nu raspunde asteptarilor.
De asemenea, sondajul indica faptul ca turistii straini asteapta mai multe optiuni de petrecere a timpului atunci cand viziteaza diverse regiuni din tara.
Javier Garcia del Valle, vicepresedinte executiv si CEO Happy Tour Group a declarat ca Romania are un impact pozitiv asupra turistilor straini care ii descopera atractiile ca pe adevarate comori ascunse, insa tara noastra trebuie sa faca aceste active turistice mai accesibile in ceea ce priveste informarea, promovare, solutiile de transport, serviciile si dotarile pentru categorii extinse de turisti si sa indrume prin educatie jucatorii din turism spre o politica umanista orientata catre client.
Ron Kaufman, reprezentant al autoritatii mondiale in Servicii Superioare, apreciaza faptul ca aeroportul Changi din Singapore poate fi exemplul perfect al serviciilor superioare si integrate in turism. Aeroportul a dezvoltat un program in servicii ce implica educarea a mii de angajati, de la personalul vamal, la cel al diverselor companii private din aeroport, pentru a oferi servicii superioare.
De peste doua decenii, Ron Kaufman consiliaza cele mai importante organizatii din lume precum Federal Express, Citibank, Singapore Airlines, IBM, Microsoft si Toyota si altele despre cum pot construi o cultura a serviciilor care sa produca rezultate relevante pentru afaceri. De asemenea, Kaufman a lucrat cu guvernul din Singapore la un program national de crestere a calitatii serviciilor pentru a sustine strategia de reinventare a statului asiatic din centru de productie ieftina in centru al serviciilor superioare.

Source: Daily Business