Guvernul a aprobat alocarea a 94,23 mil. RON pentru lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta

Pe data de 8 mai, Guvernul a aprobat alocarea a 94,23 mil. RON de la bugetul de stat pentru lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta. Alte 17,3 mil. RON vor fi alocate de autoritatile locale din Constanta, lucrarile urmand sa aiba o durata de 30 de luni.
Executivul a aprobat noii indicatori tehnico-economici ai proiectului de restaurare a Cazinoului din Constanta. Valoarea totala a investitiei va fi de 111,5 mil. RON, din care 94,23 mil. RON vor fi suportati de Guvern, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii, iar 17,3 mil. RON de catre Municipiul Constanta. Durat de realizare a investitiei este de 30 de luni, din care 3 luni pentru proiectare si 27 de luni pentru executia propriu-zisa a lucrarilor.
Realizarea investitiei va fi esalonata astfel pe parcursul a 3 ani, cu alocare de 49,8 mil. RON in primul an, 47,9 mil. RON in cel de-al doilea an si 13,75 mil. RON in ultimul an.
La inceputul acestui an, primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, declara ca licitatia pentru reabilitarea Cazinoului ar putea fi lansata in luna mai a acestui an, pana atunci fiind realizata documentatia de avizare a lucrarilor de interventie si obtinute avizele necesare. 
Consiliul Local Municipal a aprobat, de altfel, predarea catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii a Cazinoului Constanta, in vederea consolidarii si restaurarii acestuia.

Source: Profit