Guvernul a alocat circa 25 mil. RON pentru lucrarile de modernizare a Aeroporturilor din Baia Mare si Tulcea

Pe data de 16 mai, Guvernul a alocat 15 mil. RON pentru extinderea si modernizarea suprafetei aeroportuare la Aeroportul International Baia Mare, respectiv suma de 9,2 mil. RON pentru continuarea investitiilor si asigurarea unor cheltuieli curente si de capital ale Aeroportului „Delta Dunarii” din Tulcea.

Aeroportul din Baia Mare este inchis de la finele anului 2015, cand conducerea institutiei anunta ca inceteaza operarea tuturor categoriilor de aeronave ca urmare a inceperii lucrarilor la investitia „Extindere si modernizare suprafete aeroportuare la Aeroportul International Baia Mare”.

Pista de decolare-aterizare modernizata urma sa aiba 2.150 m lungime si 45 m latime, caile de rulare si platforma de imbarcare-debarcare urmand a fi si ele modernizate. Finantarea era asigurata in proportie de 85% de catre Uniunea Europeana, 13% de catre Guernul Romaniei si 2% de catre Consiliul Judetean Maramures. Durata lucrarilor a fost estimata la 5 luni, dar acestea nu au fost finalizate nici pana in prezent.

Alte 4 mil. RON au fost alocate pentru dezvoltarea platformei industriale a orasului Simeria, din judetul Hunedoara. Sumele au fost solicitate de catre autoritatile locale din cele trei localitati si vor fi asigurate din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.
Source: Profit