Guvernul a adoptat masurile pentru finantarea si executia lucrarilor la monumentele istorice din Sibiu

Guvernul a aprobat masurile privind finantarea si executia lucrarilor la monumentele istorice cuprinse in programul Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007.

Finantarea documentatiilor tehnice de arhitectura si urbanism, a lucrarilor de reparare, consolidare, conservare, restaurare si punere in valoare a monumentelor se pot face si prin parteneriat, inclusiv cu proprietarii ori titularii drepturilor de administrare.

Sumele alocate de la buget pentru finantarea studiilor, documentatiilor si lucrarilor la monumentele istorice nu sunt incluse in cota de 30% prevazute de Normele metodologice la Legea nr. 422/2001, privind situatiile in care Ministerul Culturii si Cultelor, respectiv autoritatile locale contribuie la acoperirea costurilor.

In programul de reabilitare sunt cuprinse monumente istorice, constructii religioase, laice, civile sau militare, structuri constructive sau spatii urbane si rurale construite sau amenajate, strazi, alei, piete sau parcuri aflate in municipiul Sibiu sau in alte localitati din judet, in care sau in vecinatatea carora se vor desfasoara proiectele culturale ale programului Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007.
Source: Ziua