Guvernul a adoptat Hotararea prin care sunt oferite peste 56.000 de bilete de tratament balnear in unitati ale Casei Nationale de Pensii Publice

In acest an vor fi oferite 56.394 de bilete de tratament balnear in unitati ale Casei Nationale de Pensii Publice, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate pe data de 2 martie. La acest numar se vor adauga si locurile la tratament balnear ce urmeaza sa fie contractate cu alti operatori economici interesati, in limita bugetului asigurarilor sociale de stat din acest an, numarul total de locuri urmand sa fie stabilit dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate de operatori.
Locurile din unitatile de tratament ale Casei Nationale de Pensii Publice vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durata de 16 zile, potrivit Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.
Pretul biletului include tariful de cazare, masa si 12 zile de tratament. Persoanele pot beneficia de un singur bilet de tratament pe an.
Numarul biletelor de tratament balnear gratuite acordate in baza unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete.
Biletele sunt distribuite prin casele teritoriale de pensii si sunt decontate din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017.

Source: Economica