Grupurile hoteliere, nationale si internationale, vor dezvolta investitii de peste 1 miliard EUR pana in 2009

In acest an grupurile hoteliere nationale, SIF Transilvania, Unita, Ana Hotels, European Drinks, Perla Majestic, City Hotels, Euro-Hotels si altele, isi vor redefini structura de actionariat in relatia cu anumite retele hoteliere prezente in Romania. Unele dintre proprietatilor acestor grupuri sunt sau vor fi afiliate lanturilor hoteliere internationale, prin intermediul contractelor de management sau de franciza.

In perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, tot mai multe companii internationale isi stabilesc subsidiare pe piata autohtona iar jucatorii deja prezenti pe piata isi propun obiective majore pentru urmatorii ani.

Grupul Golden Tulip, Inns & Resorts, care, in primul an de activitate pe piata romaneasca, a afiliat patru hoteluri in Bucuresti operate in sistem de franciza, are in vedere inca zece hoteluri, care urmeaza sa fie afiliate atat in tara, cat si in Republica Moldova si Bulgaria.

Grupul Cendant intentioneaza ca, pana in 2007, sa deschida cinci hoteluri, dintre care patru in Bucuresti si unul in Sibiu iar in urmatorii 10 ani sa afilieze, in sistem de franciza, inca 30 de unitati.

Lantul Best Western, care opereaza in prezent 7 hoteluri in Bucuresti si provincie, intentioneaza sa dubleze numarul de hoteluri afiliate in urmatoarea perioada.

Accor Group isi va adauga la portofoliul existent, in scurt timp hotelul Novotel iar pana in 2009 proprietati de tip Etap, Formule I sau Red Roof, potrivit companiei de consultanta Peacock Hotels.

NH Hotels evalueaza alte locatii in vederea deschiderii de noi unitati pe langa cele doua deja existente.

Grupul K+K va deschide in acest an hotelul achizitionat anul trecut.

In 2006 nivelul estimat investitiilor in hoteluri la nivel national va fi mai redus, deoarece in acest an vor fi demarate proiecte de dimensiuni mari cu un termen de finalizare mai lung, doi-trei ani.
Source: Ziarul Financiar