Grupul Eurolines a inregistrat o cifra de afaceri de 15 milioane EUR in primul semestru din 2006

In primul semestrul al acestui an, grupul de firme Eurolines a inregistrat o cifra de afaceri de 15 milioane EUR, la fel ca in perioada similara din 2005, a declarat Dragaos Anastasiu, general manager si unul dintre cei doi actionari ai companiei.

Grupul este format din 16 firme cu activitati diverse, agentie de turism, transport de marfa si de persoane, leasing auto, inchiriere auto, taximetrie sau curierat.

Touring Europabus Romania, cu profil de transport international, are ponderea cea mai mare in cifra de afaceri a grupului, inregistrand in primele sase luni ale acestui an 6,5 milioane EUR, cu 15% mai mult decat primul semestru din 2005 si aproape de nivelul anului 2004, pe care doreste sa il egaleze, dupa ce in anul 2005 compania a trebuit sa faca fata concurentei transportatorilor mici. In prezent, compania detine 40 de autocare cu o vechime de patru ani si intentioneaza sa investeasca 1,5 milioane EUR in reinnoirea parcului auto, inclusiv achizitionarea primului autocar VIP din Bucuresti.

Pe segmentul de vanzare de bilete, a doua afacere ca marime, grupul a inregistrat 4 milioane EUR in prima jumatate a acestui an, cu 70% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, datorata cresterii traficului si faptului ca grupul detine cea mai mare retea de agentii de turism din tara, a declarat reprezentantul Eurolines. Agentia de turism Eurolines a inregistrat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 2,3 milioane EUR.

Afacerea cu cea mai rapida crestere este inchirierea de masini, care a inregistrat o cifra de afaceri de 400.00 EUR in primele sase luni ale acestui an.

Reprezentatul grupului Eurolines estimeaza o cifra de afaceri de cel putin 27 milioane EUR la nivelul intregului grup in 2006 si ia in calcul posibilitatea unor achizitii sau fuziuni dupa integrarea in Uniunea Europeana, pentru consolidarea pozitiei pe piata.
Source: Ziarul Financiar