Grecia estimeaza pentru 2014 un numar record de turisti, de 18 milioane

Presedintele Asociatiei Companiilor de Turism din Grecia, SETE, Andreas Andreadis a declarat ca anul viitor veniturile Greciei din turism ar urma sa creasca cu 13%, pana la 13 mld. EUR, sporind sansele ca economia lovita de criza sa iasa din recesiune anul viitor.
Aceasta majorare survine dupa ce rezervarile pentru vara anului viitor au crescut cu 10%, mai ales din Marea Britanie si Germania.
Andreadis estimeaza ca in 2014, Grecia va fi vizitata de peste 18 milioane de turisti, un record absolut.
Pentru acest an, seful SETE estimeaza ca se va inregistra un numar de aproximativ 17,5 milioane de turisti.
Banca Centrala a Greciei a anuntat ca in perioada ianuarie – august ale acestui an, veniturile din turism au crescut cu 13,7%.
In primele opt luni ale acestui an sosirile turistilor in Grecia au inregistrat o crestere de 14,7% comparativ cu perioada similara din 2012, depasind pragul de 10 milioane si ajungand la 12,5 milioane.
Veniturile provenite de la vizitatorii din afara Uniunii Europene au crescut cu 29,1% in primele opt luni, la 3,28 mld. EUR, in timp ce turistii din cele 28 de state membre ale UE au adus Greciei venituri de 5,26 mld. EUR, cu 8,6% mai mult comparativ cu perioada similara din 2012.
Totodata, circa 300 de hoteluri din Grecia incearca sa-si gaseasca noi proprietari in Rusia, a declarat un oficial al Asociatiei Companiilor Elene din Turism.
Hotelierii eleni au transmis deja informatiile relevante ambasadei Rusiei din Atena, a declarat presedintele onorific al organizatiei, Nikos Angelopoulos.

Source: Amos News