Grecia estimeaza o scadere de 10% a sosirilor de turisti, in 2010

Pe data de 18 mai, presedintele Camerei hotelierilor greci, George Tsakiris, a declarat ca sosirile de turisti in Grecia ar urma sa scada cu 10 % in acest an, iar veniturile hotelierilor din Grecia vor scadea cu 15 %, in conditiile in care criza financiara si sociala i-a speriat pe turisti.

Cea mai afectata este zona capitalei unde, au fost anulate 27.000 de rezervari la hotelurile din Atena si in statiunile din imprejurimi, dupa protestele violente de la inceputul lunii.

Reprezentantul Uniunii locale a hotelierilor, Alexandros Vassilikas, a precizat ca aceste anulari nu afecteaza numai lunile mai si iunie, ci ameninta chiar si congresele din 2011.

Desi Atena nu reprezinta decat o mica parte din piata turistica nationala, asigurand 15% din veniturile turistice, restul Greciei sufera de pe urma publicitatii negative provocata de problemele financiare ale tarii, in special cele mai populare destinatii precum Creta si Rhodos.

Grecia este una dintre primele 20 de destinatii turistice din intreaga lume, atragand anual aproximativ 13 milioane de turisti.

Turismul este unul dintre sectoarele cheie ale economiei Greciei, reprezentand aproximativ 17% din productia economica si 20% din locurile de munca.

Source: Financiarul