Grecia estimeaza ca va inregistra un numar de peste 23 milioane de turisti straini in acest an

Asociatia companiilor de Turism din Grecia estimeaza ca numarul turistilor straini care vor vizita Grecia in acest an va depasi 23 de milioane, Grecia urmand sa intre in topul celor mai importante 15 destinatii globale in ciuda deteriorarii climatului economic din Europa si Rusia.
Pana la sfarsitul lunii octombrie, 20,5 milioane de vizitatori straini au sosit in Grecia, raportul neincluzand turismul de croaziera.
Si turismul de croaziera a inregistrat o crestere a sosirilor de 100.000 in primul semestru din 2014, iar pentru intregul an ar urma sa ajunga la 2,5 milioane, de la 2,2 milioane anul trecut.
In primele zece luni din acest an, pe principalele aeroporturi ale tarii s-a inregistra o crestere cu 15% numarul de turisti straini, pana la 14 milioane, de la 12,2 milioane in perioada ianuarie – octombrie 2013.
Recent presedintele SETE a declarat ca pana in 2021, in turism ar putea fi investite capitaluri private in valoare de peste 20 mld. EUR, insa pentru ca acest lucru sa se intample Guvernul grec trebuie sa isi respecte promisiunea de a aloca 500 mil. EUR sectorului turistic in urmatorii 6 ani pentru modernizarea si crearea de noi infrastructuri.

Source: Business24