Grecia: crestere de peste 17% a veniturilor din turism, in T1

In primele trei luni ale acestui an, veniturile din turism inregistrate de Grecia au crescut cu 17,3%, pana la 471,4 mil. EUR, fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor Bancii Centrale.
Totodata,  numarul turistilor straini s-a majorat cu 15,4%, pana la 1,3 milioane, iar sosirile de turisti la aeroportul din Corfu au crescut cu 13,2%, in timp ce la aeroportul din Rodos s-a inregistrat un avans de 10,9% in perioada ianuarie-martie 2014.
Pentru acest an, Grecia estimeaza ca numarul turistilor straini va depasi 20 milioane, fata de 17,9 milioane de turisti cati au fost in 2013.
Veniturile din turism au inceput sa creasca si dupa ce Grecia a redus taxa pe valoarea adaugata, TVA, de la 23% la 13% in sectorul restaurantelor.
De asemenea, ministrul Culturii, Panos Panagiotopoulos, a anuntat majorarea veniturilor obtinute de stat dupa prelungirea programului de vizitare a muzeelor si a siturilor arheologice.
Sectorul turistic al Greciei genereaza circa 17% din PIB si asigura 18% din locurile de munca.
Autoritatile elene mizeaza pe acest sector pentru a fi motorul relansarii economiei elene in 2014, dupa 6 ani de recesiune.

Source: Capital