Grapini vrea sa modifice legislatia privind transportul de persoane

In urmatoare sedinta de Guvern, ministrul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism, Maria Grapini, va propune, dupa accidentul din Muntenegru, modificarea legislatiei privind transportul de persoane, astfel incat sa nu mai existe posibilitatea ca soferii sa desfasoare ocazional aceasta activitate.
Ministrul a aratat ca este o problema de responsabilizare, ca ar trebui inaintata responsabilizarea pana la firma care organizeaza excursii, la calitatea si modul in care se fac scolile si licentele de transport, precum si verificarea soferilor.
Grapini a precizat ca din punctul sau de vedere, ar trebui ridicata inclusiv licenta de transport a unei companii care provoaca asemenea cazuri, la fel cum se procedeaza in alte tari.
Legea va fi modificata fie prin ordonanta de urgenta, fie prin ordonanta simpla sau hotarare de Guvern, necesitatea fiind urgenta.
Pe data de 23 iunie, un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru, accidentul soldandu-se cu 18 morti si 29 de raniti. La volanul autocarului se afla un subofiter, angajat al Politiei Capitalei tot in functia de conducator auto.
Circuitul a fost organizat de agentia de turism Mareea Travel, iar transportator a fost firma Gregory Tour.

Source: Romania Libera