Grapini vrea sa majoreze contributia la PIB a turismului

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini a declarat in cadrul unei conferinte internationale pe tema turismului ca Romania are un potential turistic deosebit si daca la inceputul mandatului acest sector reprezenta aproximativ 1,5% din PIB, doreste ca pana la finalul mandatului sa il aduca la 5%.
La conferinta au participat pe langa reprezentantii OMT si cei ai organizatiilor patronale din domeniul turismului, oficiali straini si ambasadori din 47 de tari.
Ministrul Maria Grapini si secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, au semnat un Cod global de etica cu prilejul conferintei internationale de turism „Identificarea avantajelor competitive ale unei destinatii turistice, oportunitati si provocari pentru dezvoltarea durabila a turismului”, organizata pe data de 3 iulie la Bucuresti, de Ministerul Economiei in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Turism.
Grapini a declarat in cadrul conferintei ca Romania are sansa sa isi creasca numarul de turisti prin deschiderea de noi birouri de turism in strainatate. Pana la sfarsitul acestui an vor fi deschise doua birouri in Japonia si Dubai.
In perioada imediat urmatoare Autoritatea Nationala pentru Turism va desemna castigatorii competitiei pentru brand-urile subsectoriale din turism.
In toamna acestui an, Romania va candida sa devina unul din cei 33 de membri a Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului.
Taleb Rifai, secretar general al OMT a declarat „Vrem sa ajutam ca Romania sa devina o poveste de succes din care si OMT sa faca parte. Romania si-a castigat un rol bine meritat in organizatia noastra si are tot respectul nostru”.
Romania detine Presedintia Organizatiei Mondiale a Turismului prin decizia adoptata in data de 23 octombrie 2012, la Campeche, Mexic, unde a avut loc cea de a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT.
Romania are o traditie de aproape 40 de ani in OMT, tara noastra fiind membru fondator al OMT in 1975.

Source: Daily Business