Gradul de ocupare de pe litoral este mai mic fata de 2012

Daca anul trecut, statiunea Mamaia raporta un grad de ocupare de 100% pentru fiecare sfarsit de saptamana in plin sezon estival, in acest an gradul de ocupare pentru weekend este de 90%, iar in cursul saptamanii ajunge la 60%. Dincolo de veniturile mici, turistii sunt descurajati si de preturile mai mari de pe litoral.
Vasy Galbeaza, reprezentant al agentiei rezex.ro, a declarat ca in timpul saptamanii gradul de ocupare scade pana la 60% in statiunea Mamaia, iar in celelalte statiuni gradul de ocupare este de aproximativ 40%. 
Agentiile se confrunta in acest an si cu rezervarile pe cont propriu ale turistilor, care prefera rezervarea facuta direct la hotel datorita flexibilitatii acesteia, chiar daca este mai scump.
Conform unui studiu realizat de sejur24.ro, care a comparat tariful perceput pentru o zi de cazare in luna august 2013 fata de luna august 2012, in absolut toate statiunile de pe litoral  s-a inregistrat o crestere mai mare sau mai mica a tarifelor medii de cazare. In studiu au fost incluse toate statiunile de la malul marii, cat si hotelurile din fiecare statiune de 2, 3, 4, si 5 stele.
Studiul arata ca cea mai mare crestere a preturilor s-a inregistrat la hotelurile din statiunea Saturn – 22%, urmata de Eforie Sud – 18,6%, de Jupiter – 13,7% si de Venus – 10,9%. Cresteri sub 10% ale tarifelor de cazare au fost consemnate in Eforie Nord – 8,9%, Mamaia – 8,3%, Olimp – 7,3% si Neptun – 3,4%.
Potrivit studiului, cea mai mare crestere a tarifelor fata de 2012 au avut-o hotelurile de 3 stele – 11,8%, urmate de unitatile de 2 si 4 stele cu o crestere de 9,3%, iar hotelurile de 5 stele au avut o crestere de 7,4% a tarifelor la cazare.

Source: Business Magazin