Gosman Properties va derula o oferta publica pentru preluarea pachetelor minoritare la ONT Carpati

In perioada 24 aprilie-22 mai, firma cipriota Gosman Properties, controlata de Bank of Cyprus, va derula o oferta publica pentru preluarea participatiilor minoritare la ONT Carpati, la care detine pachetul majoritar, oferind 4,59 milioane RON.

Pretul pe actiune este de 16 RON, mai mic cu 67,8% fata de ultimul pret de tranzactionare de pe piata Rasdaq cu titluri ONT, care a avut loc pe data de 18 aprilie.

Potrivit celor mai recente rapoarte, compania Gosman detine 75,88% din titlurile ONT si este obligata, conform legislatiei, sa lanseze o oferta publica pentru preluarea participatiilor minoritare. La sfarsitul lunii martie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a respins proiectul de oferta publica prezentat de Gosman Properties.

In cadrul unei tranzactii derulate pe piata Rasdaq, in luna ianuarie fostul actionar majoritar al ONT Carpati, firma New Marathon Tours din Cipru, a vandut pachetul de 72,9% din capitalul social al companiei de turism catre Gosman Properties, pentru 11 milioane RON.

Gheorghe Racaru detine 5,27% din capitalul ONT Carpati iar alti actionari cumuleaza 21,83%.

ONT Carpati a fost infiintata in urma cu 70 ani iar parteneriatul cu New Marathon Tours dateaza din anul 2000.

Compania New Marathon a fost infiintata in 1989 iar valoarea activelor sale este de peste 140 milioane USD compania fiind prezenta pe mai multe piete turistice, printre care Cipru, Liban, Romania si Egipt.
Source: Curierul National