Gheorghe Fodoreanu: Romania ar putea primi 20 millioane de turisti straini

Romania poate primi in fiecare an de 10 ori mai multi turisti straini. Mai exact, 20 de milioane, in loc de 2,5 milioane, atat cat arata statisticile, a declarat Gheorghe Fodoreanu, presedintele Invitation Romania.
Ca atare, Romania poate castiga din turism 20 mld. EUR anual, iar aportul la PIB poate fi de 20% si nu de 2%, cat este in prezent.
Acesta considera ca potentialul de incoming al Romaniei are cateva „pete negre”, care, prin eliminarea lor, ar putea asigura un salt urias al numarului de turisti straini care ar opta pentru tara noastra.
Pentru asta, spune el, trebuie dezvoltate urmatoarele directii: oferta globala a turismului balneoclimateric, cu revigorarea imaginii in jurul produsului Gerovital si al litoralului romanesc; oferta de ski si de turism montan; evenimente locale si nationale propuse catre mediile economice, culturale, sportive si politice; exploatarea unor tematici unice in Europa: Castelul Bran si legenda lui Dracula, Delta Dunarii, potentialul rural al Romaniei, Transilvania si rolul Printului Charles ca ambasador turistic al Romaniei, cele 209 castele, cei 1.060 de kilometri ai fluviului Dunarea care trec pe teritoriul nostru.

Source: Wall-Street