George Copos investeste in renovarea hotelurilor din Bucuresti si din Poiana Brasov

Omul de afaceri George Copos, care controleaza mai multe hoteluri in capitala, pe litoral si la munte, totalizand aproximativ 1.000 de camere, a declarat ca se concentreaza pe investitiile in modernizarea unitatilor de 5 stele din Bucuresti si a celor din Poiana Brasov. Totodata, omul de afaceri a precizat ca acum este un moment bun pentru investitii, toate preturile fiind la jumatate. Si anul 2010 va fi un an al investitiilor.

In luna noiembrie a acestui an vor fi demarate lucrarile de renovare a parterului hotelurilor Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza.

Cea mai mare investitie se va face in modernizarea complexului hotelier din Poiana Brasov, care a generat afaceri de 3,4 milioane EUR anul trecut si care a atras 2.500-3.000 de turisti britanici. Bugetul de investitii alocat hotelurilor Poiana si Sportul se ridica la 7-8 milioane EUR, hotelul Bradul fiind deja refacut.

Copos a precizat ca nu planuieste sa investeasca in constructia de noi unitati hoteliere in alte orase ale tarii si ca se va concentra pe hotelurile pe care le detine deja.

Din luna octombrie 2008 si pana in prezent, Copos a renuntat la 600 de oameni, insa tot nu a reusit sa evite o scadere a afacerilor de peste 20%.

Omul de afaceri a precizat ca anul acesta bugetele grupului Ana Holding au fost revizuite in scadere, de trei ori, in ianuarie, aprilie si ulterior in august.

Cea mai afectata companie a fost Ana Imep, cu afaceri de 37,8 milioane EUR anul trecut, de unde au fost disponibilizati 300 de oameni.

Pe langa disponibilizarile efectuate, George Copos a aplicat si o strategie de relocare a personalului intre hotelurile de la mare si cele de la munte, in functie de sezon.

Source: Ziarul Financiar