George Copos continua investitiile in cadrul grupului de firme

Omul de afaceri George Copos detine afaceri in mai multe domenii iar valoarea lor cumulata, potrivit estimarilor efectuate de specialistii consultati de revista Money Express, este de 300-320 milioane EUR.

Holding-ul Ana include companii hoteliere, un producator de micro-motoare, un lant de cofetarii, o firma de transport si alte firme care gestioneaza o telecabina, un port privat, respectiv clubul de fotbal Rapid.

Grupul Ana estimeaza o cifra de afaceri de 140 milioane EUR pentru 2007, cu 33% mai mare decat in 2006, si urmeaza sa fie listat la bursa in viitorul apropiat. Potrivit Ministerului Finantelor grupul are datorii de aproximativ 45 milioane EUR.

Listarea la bursa ar putea genera fondurile necesare, aproximativ 200 milioane EUR, pentru continuarea investitiilor grupului, care includ constructia unui cartier rezidential, a unuia dintre cele mai inalte turnuri din Bucuresti si renovarea si extinderea capacitatii de cazare la hotelurile Crowne Plaza si Athenee Palace Hilton, clasificate la 5 stele. Pana in prezent, George Copos si-a finantat proiectele in proportie de 80% din credite bancare si 20% din resurse proprii.

George Copos va investi cateva zeci de milioane de euro intr-un proiect rezidential amplasat pe un teren de pe malul lacului Grivita din Bucuresti, care va include apartamente, parcari subterane, terenuri de sport, scoala si gradinita.

Totodata, George Copos detine un teren de 4 ha in apropierea hotelului Crowne Plaza, unde intentioneaza sa construiasca un turn de birouri, care va fi proiectat de arhitecti americani, va avea 120 m inaltime, 27 etaje supraterane, 4 etaje subterane si o suprafata totala de 35.000 mp. Valoarea investitiei se ridica la 50 milioane EUR iar lucrarile de constructie vor fi demarate in luna martie 2008 si finalizate in luna martie 2010. In aceeasi locatie, in acest an a fost construit imobilul Ana Offices, a carui investitie se ridica la 5 milioane EUR.

In 2008, pe terenul din apropierea hotelului Crowne Plaza va fi construit un apart-hotel cu 70 de apartamente destinate inchirierii pe termen lung. Tot in 2008, va fi extinsa capacitatea zonei de conferinte a hotelului Crowne Plaza, cu o noua sala de 1.000 locuri.

De asemenea, pana pe data de 15 ianuarie 2008 vor fi finalizate lucrarile de renovare la hotelul Athenee Palace Hilton. Valarea investitiei se ridica la 4 milioane EUR.

George Copos intentioneaza sa achizitioneze si hotelul Triumf din capitala, scos la vanzare de RAAPPS, si a declarat ca imobilul ar putea fi demolat pastrandu-se doar fatada, deoarece cladirea este monument istoric. Omul de afaceri a precizat ca ar putea fi construit un castel in locul hotelului Triumf iar investitia necesara pentru acest proiect se poate ridica la 100 milioane EUR.

Source: Money Express