Fuziunea aeroporturilor Henri Conada si Baneasa ar putea fi realizata in cursul anului viitor

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a elaborat un proiect de hotarare de guvern privind infiintarea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti prin fuziunea aeroporturilor internationale Henri Coanda si Baneasa. Se estimeaza ca fuziunea dintre cele doua aeroporturi se va face in 2007. Prin fuziunea celor doua aeroporturi MTCT va pune in practica strategia comuna de dezvoltare a aeroporturilor.

Potrivit declaratiei unor surse din MTCT, proiectul va fi in dezbarete publica pana la sfarsitul anului, urmand ca in perioada ianuarie-februarie 2007 sa fie aprobat.

Totodata, actul normativ mai propune trecerea unor terenuri aflate in domeniul privat al statului si date in folosinta gratuita a Companiei Nationale Aeroportul International Henri Coanda – Bucuresti in proprietatea companiei nou infiintate.

Cele doua aeroporturi sunt organizate ca societati comerciale pe actiuni, MTCT detinand 80% din actiuni si Fondul Proprietatea 20%.

Radu Berceanu a precizat ca fuziunea celor doua companii care administreaza aeroporturile din Bucuresti va avea drept rezultat majorarea taxelor de aeroport.
Source: Gardianul