Fostii sefi ai Birourilor de Promovare de la New York si Viena au demisionat din cadrul Ministerului Turismului

Simion Alb si Simion Giurca, fostii sefi ai Birourilor de Promovare a Romaniei de la New York si Viena, considerati de mediul de business ca fiind cei mai activi si mai performanti oameni de promovare care au lucrat in ultimii 28 de ani in entitatile care au condus turismul, au demisionat si parasit Ministerul Turismului la inceputul saptamanii trecute.

Ministrul de resort, Mircea Dobre, care a inchis toate birourile de turism ale Romaniei din strainatate in luna iunie, a chemat directorii acestora in tara, iar celor doi le-a propus functii de simpli angajati ai departamentului de promovare.

Simion Giurca, fostul sef al fostului birou de la Viena, a precizat ca ministrul i-a propus atat lui, cat si omologului de la New York, posturi de simpli angajati in departamentul de promovare al ministerului, cu salarii de 2.100 RON/luna. Cu acesti bani, Giurca, nascut in Timisoara si fara locuinta in Bucuresti, spune ca abia si-ar fi permis sa achite chiria si intretinerea unui apartament in Capitala.

El s-a clasat in primavara, pentru al treilea an consecutiv, pe locul 1 intre directorii celor 38 de birouri nationale de turism care activeaza pe piata austriaca si pe pozitia 28 in topul general, in care apar 230 de manageri si factori de decizie din turism din Austria, intr-un clasament publicat de o revista din aceasta tara.

Cu 10 ani in urma, Giurca a primit Ordinul national „Goldene Verdienstzeichen der Republik Osterreich”, fiind la acea vreme primul sef de birou de promovare turistica al unei tari decorat de catre statul austriac. In 2014, Giurca a primit titlul de cetatean de onoare al capitalei Austriei, distinctie acordata de Michael Haupl, primarul orasului Viena.

Simion Alb a ocupat, mai intai, postul de director de promovare al Romaniei la Amsterdam, iar un an mai tarziu s-a mutat la New York, cu aceeasi functie. Cand a plecat in SUA, de acolo veneau in Romania 29.000 de turisti, pentru ca anul trecut sa ajunga 278.000 de americani.

Source: Profit