Fonduri nerambursabile de peste 17 mil. EUR pentru dezvoltarea turismului

Programul Operational Regional 2007-2013 (Regio), Axa 5, domeniul major de interventie DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice” pune la dispozitie fonduri nerambursabile in valoare de 17,84 mil. EUR pentru proiecte de dezvoltare a turismului.
Incepand cu data de 23 octombrie, la sediile Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru pot fi depuse noi cereri de finantare pe domeniul mentionat. Ghidul solicitantului actualizat poate fi consultat pe site-ul programului Regio, www.inforegio.ro.
Din totalul sumei alocate de 17,84 mil. EUR, aproximativ 14,23 mil. EUR sunt alocati pentru regiunea Sud-Vest, restul de circa 3,61 mil. EUR revenind regiunii Centru. Cererea de proiecte este cu depunere continua, pana la depasirea cu 50% a alocarii financiare.
Pentru perioada 2007-2013, Regio are un buget orientativ de 4,3 mil. EUR, din care circa 3,5 mil. EUR reprezinta fonduri europene nerambursabile alocate Romaniei din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Source: Capital