Fonduri SAPARD pentru reabilitarea unui drum turistic in Rasnov

Incepand din anul 2007, localitatea Rasnov va dispune de un nou drum turistic a carui finantare de 1 milion EUR va fi realizata din fonduri SAPARD. Consilierul local, Vlad Ciolacu, a declarat ca va fi reabilitat drumul de aproxmativ 10,4 km care porneste de la Rasnov, pe Valea Glajariei pana la Cabana Diham.

Vlad Ciolacu a precizat ca finantarea SAPARD a fost obtinuta in cadrul Masurii 3.5 „Silvicultura“, domeniul „Drumuri forestiere“ pentru construirea si modernizarea drumurilor forestiere publice si/sau private, inclusiv realizarea lucrarilor de arta a platformelor primare, construirea de sisteme de marcare, semnalizare si avertizare.

Consilierul a mai declarat ca se poarta discutii cu oficialitatile locale din Busteni in vederea construirii unei jonctiuni, prin reabilitarea unui drum din Busteni catre cabana Diham.

Un alt proiect pentru turism al Rasnovului care va fi realizat cu fonduri europene este proiectul de reabilitare a centrelor istorice, pentru care a fost aprobat un fond de 3,5 milioane EUR.

O atractie turistica o va constitui trenuletul pe cremaliere care va transporta turistii din centrul orasului spre cetate.
Source: Monitorul Expres