Fondul Roman Post-Privatizare va vinde participatia de aproximativ 20% detinuta la Continental Hotels

CNVM a aprobat saptamana trecuta un prospect preliminar privind listarea la Bursa de Valori a unui pachet de 20,11% din actiunile Continental Hotels, detinut de Fondul Roman Post-Privatizare, format din Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, BERD, care detine 11,42%, Fundatia Post-Privatizare 6,86% si GED Eastern Ltd., 1,82%, prin doua vehicule financiare ale companiei spaniole GED Capital Development.

50,75% din actiunile Continental Hotels apartin omului de afaceri Radu Enache, fiului sau, Daniel, unei alte rude, Ioan Mirea si companiei R.E.D. Group, detinuta de acestia. 9,95% din actiuni sunt detinute de catre SIF Transilvania si SIF Banat-Crisana. Alte 19,19% din actiuni sunt impartite intre mici investitori, astfel incat, dupa listare, aproximativ 40% din actiunile Continental Hotels vor putea fi tranzactionate la bursa.

Listarea actiunilor Continental se va realiza prin oferta publica secundara iar sindicatul de intermediere va fi compus din BRD Securities, Raiffeisen Capital & Investment si Alpha Finance. In urmatoarele saptamani, sindicatul va prezenta investitorilor institutionali interni si straini oferta, pretul urmand sa fie stabilit in functie de reactia acestora.

Valoarea pachetului de 20,11% din actiunile Continental este estimata la 10-15 milioane EUR, daca se ia in calcul valoarea contabila a activelor lantului hotelier, 57,4 milioane EUR, conform raportului anual al companiei pentru anul 2005. Compania detine in proportie de 100% 10 unitati hoteliere clasificate la 3 si 4 stele, avand o capacitate totala de 1.435 de camere. Dintre acestea, 7 hoteluri de 3 si 4 stele sunt operate sub brand-ul Continental si se afla in Arad, Oradea, Sibiu, Targu Mures, Suceava, Drobeta-Turnu Severin si Portile de Fier iar 3 hoteluri de 3 stele sunt operate sub marca Ibis, prin contract de management incheiat cu concernul Accor, 2 fiind situate in Bucuresti si 1 in Constanta. De asemenea, compania mai detine complexul Gaiser de 2 stele situat in Timisul de Sus, cu o capacitate de 57 de locuri si un teren de 4.225 mp in Timisoara, unde urmeaza a fi construite doua hoteluri.

Compania mai opereaza doua hoteluri inchiriate pe termen lung, hotelul Continental din Bucuresti clasificat la 4 stele, cu o capacitate de 54 de camere si hotelul Bulevard din Sibiu, cu o capacitate de 135 de camere.

Compania Continental Hotels a luat fiinta in 2005 prin fuziunea prin absorbtie de catre Continental a societatilor Dacia Continental, Continental Vest si Continental Nord. In 2005 a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 18,6 milioane EUR si un profit brut de 4,46 milioane EUR care, in mare parte, s-a datorat vanzarii hotelului din Cluj-Napoca.

In prezent singura companie hoteliera listata la bursa este THR Marea Neagra, care are o capitalizare de aproximativ 19 milioane EUR. Compania detine in portofoliu 1 hotel clasificat la 3 stele cu 71 de camere, 6 hoteluri de 2 stele cu un total de 1.073 de camere si 4 hoteluri de 1 stea cu 255 de camere, toate situate pe litoralul Marii Negre.
Source: Ziarul Financiar