Fly Romania estimeaza ca va transporta 100.000 de pasageri in acest an

Fly Romania, brandul sub care omul de afaceri Ovidiu Tender intra cu Ten Airways pe piata zborurilor regulate, va incepe operatiunile pe data de 15 mai 2014. 
Compania va opera zboruri pe cursele interne Bucuresti-Timisoara, Bucuresti-Tulcea, dar si curse externe precum Bucuresti-Frankfurt, Bucuresti-Verona, Bucuresti-Genova, Bucuresti-Barcelona, Tulcea- Bergamo, Tulcea-Frankfurt dar si Bucuresti-Antalya. Biletele au fost puse in vanzare pe site-ul companiei.
Ten Airways, a efectuat anul trecut 7.000 de ore de zbor si a transportat 300.000 de pasageri pentru clientii care au solicitat serviciile de chartere si de inchiriere. 
Pentru zborurile regulate, Fly Romania va folosi doua aeronave MD-82 si MD-83, cu o capacitate de 170 de locuri, care au apartinut anterior companiei Alitalia, si care au intrat recent in flota companiei. Acest lucru va permite Ten Airways continuarea operatiunilor de charter si inchiriere ca si pana acum. 
Pretul unui bilet pe ruta Bucuresti-Timisoara este de 69,9 EUR/segment, iar pentru Bucuresti-Tulcea, 49,9 EUR/segment.
Compania estimeaza ca in acest an va transporta 100.000 de pasageri, iar 30% din veniturile estimate pentru acest an, de 15 mil. EUR, vor veni din cursele interne.
Catalin Butu, directorul general al Ten Airways a mai precizat ca la un grad mediu de incarcare al aeronavelor de 60%, cu bilete vandute la pretul de 69 EUR, compania acopera costurile de operare. 
In plus, Fly Romania va opera zboruri pe ruta Bissau-Lisabona cu o frecventa de trei zboruri/saptamana. 

Source: Economica